LEEAB Logotyp

Referenser

Vi sätter kundens behov först! Vi bad tre kunder att berätta om vårt samarbete.

Peab

Håkan Berglund, Arbetsledare Peab

Check: 1000 borrhål i betong

Ett nygammalt fängelse är på gång att öppna i Härnösand. Det är den gamla Riksanstalten som väcks till liv igen för att möta Kriminalvårdens akuta platsbrist som varit ett problem under några år.

Peab, som har totalentreprenad för renoveringen av fängelset, har tagit hjälp av LEEAB:s expertis vad gäller håltagning, bilning och rivning av väggar.
Håkan Berglund, arbetsledare hos Peab, är mycket nöjd över hur samarbetet har förflutit.
– Det har funkat jättebra. LEEAB är mycket kunniga med vad de håller på med. De är mycket hjälpsamma och tillmötesgående i de uppgifter som rör arbetet, säger Håkan.

LEEAB började med arbetet i april 2021 och cirka 1 000 hål har borrats under arbetets gång. Och det har krävts en hel del kunskap och erfarenhet för att lyckas.
– En stor del av håltagningen sker genom tjocka granitväggar vilket LEEAB har löst väldigt bra med minimal tidsåtgång. Det är viktigt att detta sker smidigt eftersom det är många yrkesgrupper som arbetar tillsammans. Renoveringen sker under väldigt kort tid och det är stora ingrepp över stora ytor, säger Håkan Berglund.
För en totalentreprenör är det viktigt att man hittar rätt underentreprenörer och det de kan gå på är referenser och lita på andra bedömningar.

– Det är alltid lite vanskligt med underentreprenörer, men vad gäller LEEAB så har det funkat väldigt bra, säger Håkan.
Arbetet på det 7 300 kvadratmeter stora bygget är nu inne på upploppet och sista april 2022 ska det stå färdigt.
– Vi håller nu på att färdigställa och slutföra utprovningar av bland annat ventilation och säkerhet, säger Håkan Berglund.
Det nygamla fängelset kommer att ha säkerhetsklass 2.

Intea Fastigheter AB (publ)

Jerker Häggström, VD Intea Östersund

Aktiv byggledning på plats

Intea Fastigheter AB (publ) är inriktat på långsiktigt aktivt ägande av social infrastruktur och äger bland annat fastigheten Duvan 1, riksanstalten i Härnösand. Bolagets bestånd består av fastigheter och projekt med offentliga hyresgäster, såsom rättsväsende, högre utbildning och sjukvård.

Kriminalvården hyr fastigheten Duvan 1 av Intea som renoverar anstalten efter myndighetens behov och önskemål. Projektet har haft ett pressat tidsschema vilket krävt erfarenhet och kunskap av den lokala byggledaren på plats. Kriminalvårdens tuffa kravbild är ytterligare en omständighet som har satt press på arbetet.

–LEEAB:s byggledare Leif Erlandsson har varit vår högra hand på plats och det har fungerat mycket bra. Det kan vara vanskligt när både en lokal och extern resurs ska anlitas och man behöver förlita sig på andras ord och omdöme via referenser, men med Leif träffade vi rätt. Han har varit våra ögon och öron i Härnösand och vi har stort förtroende för hans kunskaper och expertis, säger Jerker Häggström, vd för Intea i Östersund.

Anstalten disponerar 7 300 kvm av fastighetens totala yta om 8 500 kvm, som utöver anstaltsplatser även inkluderar sporthall och verkstad.

Westerlinds Fastigheter

Mattias Gidmark, projektledare Westerlinds Fastigheter

Vi är med och bygger om hela Härnösand

Westerlinds Fastigheter har ett gediget fastighetsbestånd och driver många olika projekt i Härnösand. De har sedan 2016 anlitat LEEAB när det krävs särskild expertis vid stora projekt som ombyggnationerna av Grafgallerian, Hernöverken och Tobaks. Det är framför allt LEEAB:s byggledare Leif Erlandsson som agerat bollplank och stöttat på olika sätt vid dessa projekt.

– Vi har använt LEEAB och Leif Erlandsson i en mängd projekt och i olika roller. De har alltid varit ett stort stöd för oss och är en engagerad samt kunnig underentreprenör som vi kan lita på. När Systembolaget flyttade till nya lokaler så var LEEAB en suverän samarbetspartner eftersom det var ett komplicerat projekt med högt ställda krav och stora konstruktionsförändringar, säger Mattias
Gidmark projektledare på Westerlinds.

För Westerlinds fastigheter är det av yttersta vikt att deras underentreprenörer förstår hela byggprocessen och de kan agera snabbt och smidigt utifrån detta.
– LEEAB är en engagerad underentreprenör som alltid kör med öppna kort vilket gör att vi inte behövas oroas över några överraskningar. Samarbetet funkar mycket bra och de förstår våra krav som fastighetsägare och levererar efter dessa, säger Mattias Gidmark.

Nöjda kunder och uppdragsgivare!

2021 gjorde vi en kundundersökning för att ta reda på hur våra kunder upplever oss. Här ser du ett axplock från undersökningen.

Hur nöjd är du generellt med Leeab på en skala 1-10?

Snittbetyg
0.1
av 10

Hur nöjd är du med kvalitén på utfört arbete?

Snittbetyg
0.1
av 10

Hur nöjd är du med tillgängligheten?

Snittbetyg
0.1
av 10
"Proffsigt, Noggrannhet och serviceminded"
– Christer Lundqvist, Platschef Rekab entreprenad AB
"Lokalt företag som sätter kundens önskemål i fokus på ett snabbt och effektivt sätt."
– Patrik Höglund, Planeringschef VA HEMAB
"LEEAB visar stort intresse för helheten av projektet och inte bara sitt egen arbete, mycket bra samarbetsvilja med övriga entreprenörer på plats."
– Mattias Gidmark, Projektledare/beställare Westerlinds Fastigheter
"Öppen och snabb dialog med/från alla jag har kommit i kontakt med på bolaget. Positiva och lösningsorienterade."
– Micke Bylin, Platschef Consembly AB
"Mycket snabb handläggning av offert. Bra återkoppling innan arbetet startar och när arbetet är avslutat."
– Henrik Widell, VD Widells Golv AB